13 Nisan 2012 Cuma

Basmati

Biz nasıl ekmeği yemeğin suyuna banarız ya da sucuklu yumurtanın o müthiş yağına, Hindistan'da da onlar  sade pilavı çeşitli sulu karışımlara banıyorlar. Basmati pirinci de oraya özgü pirinç türlerinden en yaygını. Evde yaptık; görünümü kabarık ve havalı idi. Tadı ise Türkiye'de bulacağınız Basmati cins pirinçle aynı.

Onlar pilavı sade yapıp yanında 8-9 çeşit mezevari tadımlıklar ile servis ediyorlar. Bunlara thali deniyor. Bu yemeği sini de servis ediyorlar. Sinin dibine yaprak (asma olmayabilir, damarlı açık yeşil bir yaprak) seriliyor. Bir büyük kapta tepeleme pilav geliyor. Bu pilavın etrafında thaliler geliyor: Yoğurt, yoğurtlu-soğanlı-zencefilli bir yemek, safranlı-tarçınlı tatlı bir karışım, hindistan cevizli ve naneli bir karışım, kemikli parça et ve bol  acılı-turmerikli baharatlı bir yemek ve kızarmış tavuk parçaları olabiliyor bunlar.


0 yorum:

Dí lo que piensas...