11 Nisan 2012 Çarşamba

Zeytinyağı ve Baharat

Kahvaltı, hele ki Pazar günü kahvaltısı ise pek değerlidir. Özel bir kahvaltının da baştacı -hele ki egede- zeytinyağıdır kuşkusuz. Yağa ekleyeceğiniz baharat karışımları ile lezzeti katlayabilirsiniz. Bu baharat karışımı, tane kırmızı (renkli) karabiber, toz kırmızı biber, safran ve çemen tozu içerebilir. Çemen tozu ve safran karışımını yağa tok, yenilesi bir tat verir. Zeytinyağını adeta tatmayı değil yemeyi istersiniz. Bu özelliğinden ötürü de, et yemeklerinde ve pastırma kullanılmış izlenimi vermek istediğiniz kuru fasülye vblerinde de yemekle birlikte pişirerek kullanabilirsiniz.
Bu keşfimi de Mira Restorant'a borçluyum.

Not: Fotoğrafı nerde dediğinizi duyuyorum. Yakında...

0 yorum:

Dí lo que piensas...