15 Nisan 2012 Pazar

Butter Naan - Tereyağlı Pide

Hindistan'da bizdeki gibi ekmekleri yok. Belki ekmeği banma kültürleri olmadığındandır. Naan (pide) bir çok çeşide sahip: peynir, tereyag, sade, sarımsaklı vb. Lavaşla pide arası bir forma sahip; lavaştan kalın, pideden ince. Lezzeti ise bol tereyağı içerdiğinden yumuşak ve leziz.

Hint ekmeklerinden bazıları ve özellikleri;

1. Naan, elinizle parçalayabileceğiniz yumuşaklıkta ve gevşek.(üstteki resimdeki)
2. Çapati (Chapatis), daha sert daha gevrek. Yağsız, mayasız, sadece un, su ve tuzla yapılan bir ekmek.Sac da pişiriliyor. Butter naan'a göre tadı yavan gelebilir. Tarçınlı ve sadesi var. Bu da Hindistan'ın favori ekmekleri arasında.
3. Puri, aynı hamur karışımına sahip. Ancak kızartılarak yeniliyor.Çok hafif, cips gibi de tüketiliyor. Hava kabarcıklı bir görünümü var.
4. Paratha ise yine aynı hamur karışımına sahip. Ancak yumurta sarısı sürülerek fırınlanıyor. Daire şeklinde şekil veriliyor. Üstüne acı biber koyarak yiyiyorlar.Acımsı tadıyla bizdeki yemekten önce getirilen acılı ezme işlevi görüyor.

0 yorum:

Dí lo que piensas...