16 Nisan 2012 Pazartesi

Hint Usulü Bamya

Hindistan'da et ve sebzeler daha kesin kategorilere ayrılmış durumda; %100 sebze kavramını kullanıyorlar mesela. Bu da %100 sebze kategorisinde bir bamya yemeği. Aslında bizde bilinen haliyle bamya, eğer baş kısmı -bu şekilde- kesilirse sümüksü bir hal alır. Ama burdaki bamyalar ege bamyasından değil, işaret parmağından daha uzunlar. Tohuma kaçmış versiyonu denilebilir.

Bamya önce soteleniyor. Bu yüzdende yemekte -kesim şekline rağmen- tatlar korunmuş oluyor. Bulamaç ya da sümüksü bir hal yok bamyada.Ayrıca zencefil ve turmerik bol kullanılmış. Zencefil genelde taze kullanılıyor, rende halinde.

Bamyalar, domates ve soğanla pişirilince tadı bizim bamya yemeklerine benzemiyor. Daha diri, sulu ekmek banılası bir yemek değil yani.

0 yorum:

Dí lo que piensas...