Hemen tadından bahsedeyim. Dışı kıtır, içi ise yumuşak ama gevşek de değildi. Daha iyi olabileceği konu belki kıtırlığı idi.
Gelelim tarifimize,
- Göğüs tavuk etini iri iri parçalar halinde doğrayın.
- Büyücek bir kapta -Hindistan'da bulunabilecek- Mahala baharat karışımı ile yoğurdu karıştırın. Sıvı pembeleşecektir."Bu karışım turmerik, safran, acı biber vb. baharatların karışımıdır" diyebilirim.
- Tavukları bu kaba ekleyin ve karıştırıp 1 saat bekletin.
- Derin yağda kızartın.
Yapamadım ama önerim, beklemeyi soğuk bir ortamda yapmak daha iyi sonuç verebilir. Ayrıca fazla da bekletmeye gelmiyor tabi her kızartmada olduğu gibi.
Not: Tariflerimi olabildiğince kısa ve öz tutmaya daima özen göstereceğim. Açıklama isteriz derseniz bana yazın.
0 yorum:
Dí lo que piensas...