8 Nisan 2012 Pazar

Mahala Tavuk

Efenim bugün Hint usulü bir tarifle ağızlarınızı sulandırmak istiyorum. Öncelikle, iş seyahati nedeniyle Hindistan'a gitmiş olan aileme bol baharatlı yemek tarifleri ile dönüşlerinden ötürü müteşekkirim.
Hemen tadından bahsedeyim. Dışı kıtır, içi ise yumuşak ama gevşek de değildi. Daha iyi olabileceği konu belki kıtırlığı idi.

Gelelim tarifimize,

  1. Göğüs tavuk etini iri iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Büyücek bir kapta -Hindistan'da bulunabilecek- Mahala baharat karışımı ile yoğurdu karıştırın. Sıvı pembeleşecektir."Bu karışım turmerik, safran, acı biber vb. baharatların karışımıdır" diyebilirim.
  3. Tavukları bu kaba ekleyin ve karıştırıp 1 saat bekletin.
  4. Derin yağda kızartın.
Yapamadım ama önerim, beklemeyi soğuk bir ortamda yapmak daha iyi sonuç verebilir. Ayrıca fazla da bekletmeye gelmiyor tabi her kızartmada olduğu gibi.

Not: Tariflerimi olabildiğince kısa ve öz tutmaya daima özen göstereceğim. Açıklama isteriz derseniz bana yazın.

0 yorum:

Dí lo que piensas...